Strømpris

Kan dere gi en forståelig forklaring på hvorfor strømprisen stiger med 5 gangen, plutselig etter mange dagers nedbør og fulle magasin?
John Ola Løseth

Kommentarer

 • Hei John

  Her i Midt-Norge har vi hatt mye regn og vind i høst, og det er årsaken til at strømprisen har holdt seg på et lavt nivå frem til nå. Nå har det derimot blitt kaldere, og kombinert med lite vind, og økt strømforbruk blant befolkningen, så gjør det at prisen har økt i dag. Strømprisen styres av tilbud og etterspørsel.

  Heldigvis varer det ikke så lenge, og allerede i helgen vil vi se en mer normal strømpris igjen. Det spås at strømprisene vil stabilisere seg rundt 50 øre per kwh videre mot jul. 😀  

  Vennlig hilsen
  Cathrine SoMe-kundebehandler
 • Ser ikke spesiellt bra ut nå,  4,60 kr / kw + nettleie i morgen, Mandag mellom kl 15-16.... skal alle lage middag til kvelds i vinter da?

  John Ola Løseth
 • Hei John Ola.

  Skjønner dette var dystre prognoser å se i appen vår. Du må huske at dette er en timespris, ikke dagsprisen, og vil ikke være prisen som vises på fakturaen din. Såklart vil den økte prisen merkes når vi er vant med å være lavest i landet, men jevnt over med prisene vi har hatt i høst er gjennomsnittsprisen fortsatt en av de laveste.

  Det er ikke vi som bestemmer prisen og har satt den opp, det er markedsprisen fra NordPool som kontrollerer den. Vi kan bare beklage at vår spådom ikke ble korrekt, og håpe at det letter i dagene fremover.

  Ønsker deg en fin dag videre.
  Vennlig hilsen
  Anne SoMe-kundebehandler

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.