Dette innlegget er gammelt og kan inneholde feil informasjon.

Timespriser på strøm

Hvilken strømavtale bør jeg velge for å kunne påvirke sluttsummen på strømregninga mi slik det står i denne bloggen fra NTE? https://nte.no/blogg/innlegg/timespriser-pa-strom
Tor Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei, Tor.

  Du kan velge hvilken strømavtale du ønsker, da strømprisen bestemmes av strømbørsen (Nord Pool), hvor vi kjøper strømmen fra. Du betaler det samme som det vi kjøper strømmen for, og det er påslagene på avtalene som varierer. Der kan man regne litt på hvilken avtale som er mest lønnsom for deg, ut fra forbruk i året. Det er spotprisen, prisen på strømbørsen som er ulik fra time til time hver dag, og dette kan du enkelt følge med via appen vår.

  Her er en link til de ulike strømavtalene vi tilbyr: https://nte.no/privat/strom Du kan klikke deg inn på dem og lese mer i detalj om hver enkelt.

  Med vennlig hilsen
  Tonje SoMe-kundebehandler
 • Betyr det at det er billigere for meg å lade elbilen om natta enn om dagen hvis jeg for eksempel har "slå spot"-avtale? Og vil det bli billigere hvis jeg styrer varmtvannstanken min slik at den ikke går på når strømmen er dyrest?
  Tor
 • Ja, det stemmer, du sparer ved å bruke strøm når strømmen er billigst. Dette uansett hvilken avtale, om du har spotpris eller slå spot. Slå spot har 6 måneders binding og er slik at vi forvalter alle med denne avtalen i en felles portefølje, hvor vi da prøver å slå spotprisen. Altså, slik at du får strømmen til under spotpris om vi får gevinst på strømbørsen.

  Er man bevisst på når man bruker strøm, er det med på å trekke ned gjennomsnittsprisen på strømfakturaen din. Eksempel: En med spotpris avtale kan ha en gjennomsnittspris på 21 øre/kWh, mens en annen kan ha 12 øre/kWh. Så du kan påvirke gjennomsnittsprisen opp eller ned.

  Mvh.
  Tonje SoMe-kundebehandler
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.